REKORD / 874 POZITIVE ME KORONAVIRUS, 4 TË VDEKUR

Laboratorët e Institutit të Shëndetit Publik dhe laboratorë të tjerë në vend që merren me diagnostikimin PCR të koronavirusit të ri kanë përfunduar analizën PCR të 2004 mostrave, ndër të cilët u regjistruan gjithsej 874 raste të reja pozitive të infeksionit SARS-CoV-2. Midis të sapo zbuluarve, 574 u zbuluan në procedurë të rregullt, ndërsa 300 të tjerë u zbuluan si pjesë e përpunimit të mostrave që kryhen në laboratorë privatë në bazë të një kontrate të nënshkruar midis Fondit të Sigurimeve Shëndetësore dhe laboratorëve privatë. Shënohet rekord i numrit të të infektuarve në Podgoricë, ku në 24 orët e fundit janë shënuar 448. Që nga rezultatet e djeshme, katër vdekje në lidhje me COVID19 janë raportuar në Institut, në pacientë nga Podgorica, Tivat dhe Tivari (2). Në 24 orët e fundit, shërimi u raportua në 252 pacientë. Duke marrë parasysh të gjitha rastet e zbuluara rishtazi, si dhe numrin e të rikuperuarve në 24 orët e fundit, numri i përgjithshëm i rasteve aktive COVID19 në Mal të Zi është 5638.​

SHARE