DARMANOVIQ: MALI I ZI NJË PARTNER I RËNDËSISHËM I KËSHILLIT TË EVROPËS

Ministri i Punëve të Jashtme Srgjan Darmanoviq foli sot në Konferencën Ministrore të Këshillit të Evropës online, e cila po mbahet brenda presidencës aktuale Greke. Kreu i diplomacisë malazeze vuri në dukje rëndësinë e organizimit të konferencës, veçanërisht duke pasur parasysh që këtë vit shënon 70 vjetorin e miratimit të Konventës Evropiane për të Drejtat e Njeriut, e cila është gjithashtu themeli i Gjykatës Evropiane të të Drejtave të Njeriut. Me atë rast, Ministri Darmanoviq edhe një herë tha se “Mali i Zi, si një pjesë e vërtetë e Evropës, është një partner i fortë i Konventës dhe Gjykatës së të Drejtave të Njeriut”.  Siç theksoi ai, në kohëra sfiduese, kur bota po përballet me një pandemi globale dhe të gjitha pasojat e saj, është thelbësore të ruhet një gamë e gjerë e të drejtave të njeriut dhe postulatet e tyre kryesore.  Duke folur për një nga parimet themelore – lirinë e fjalës, Darmanoviq vuri në dukje se Mali i Zi vlerëson krijimin e Platformës për Mbrojtjen e Gazetarisë dhe Sigurinë e Gazetarëve, duke shtuar se është e nevojshme të sigurohet liria e mediave dhe hapësira për funksionimin e tyre të sigurt. Ai vuri në dukje se theksi në periudhën e ardhshme duhet të vihet në adresimin më energjik të problemeve të racizmit, ksenofobisë dhe gjuhës së urrejtjes. Ai përgëzoi Greqinë për një presidencë të suksesshme, ndërsa shprehu mbështetjen për Gjermaninë si kryesuese e ardhshme e Këshillit të Evropës. 

SHARE