WEBER: ZGJEDHJET E ARDHSHME NJË PROVË E RËNDËSISHME PËR DEMOKRACINË NË MAL TË ZI

Vendet e Ballkanit Perëndimor dhe politika e zgjerimit mbeten një nga përparësitë gjatë presidencës gjermane të Këshillit të BE-së, tha ambasadori gjerman në Mal të Zi Robert Weber. Ai gjithashtu vlerësoi se zgjedhjet e ardhshme parlamentare në Mal të Zi do të jenë një test i rëndësishëm për demokracinë dhe sundimin e ligjit.

Presidenca gjermane do të fillojë në 1 korrik, dhe tashmë është e sigurt se nuk do të jetë vetëm presidenca e koronës, por edhe çështje të tilla si ndryshimi i klimës, dixhitalizimi, çështjet ekonomike, por edhe ato që lidhen me turizmin, transportin dhe çështje të tjera që lidhen me kthimin në jetë normale, të gjejë vendin e saj në axhendën gjashtëmujore gjermane, tha Weber.

Weber shpalli zgjedhjet e ardhshme në Mal të Zi si një test të rëndësishëm për sundimin e ligjit, por edhe për demokracinë.

“Është shumë e rëndësishme që zgjedhjet të zhvillohen në mënyrë të drejtë dhe që të gjithë të jenë të kënaqur, por gjithashtu të marrin përgjegjësi,” tha ambasadori gjerman, me shpresën se njerëzit kryesorë të agjencive dhe institucioneve gjyqësore do të zgjidhen në periudhën e ardhshme.

Ambasadori Weber tha se shumica e qytetarëve të Malit të Zi, por edhe rajonit, duan të anëtarësohen në BE.

Ai shtoi se përkundër interesit dhe, siç tha ai, interesi legjitim që vendet e tjera kanë në rajonin e BP, më konkurruesja është Bashkimi Evropian, i cili ka treguar se nuk ofron vetëm mbështetje për Malin e Zi për anëtarësimin në BE por edhe mbështetje thelbësore në të gjitha çështjet, dhe do të jetë kështu edhe në të ardhmen kur është fjala për Malin e Zi, theksoi Ambasadori Weber.

Ambasadori Weber veçanërisht theksoi se Mali i Zi ka arritur një rezultat të jashtëzakonshëm në luftën kundër koronavirus, duke lavdëruar Qeverinë për zbatimin efikas të masave.

Ai thotë se turistët nga Gjermania ishin të parët që erdhën në Mal të Zi, pasi Mali i Zi hapi kufijtë e tij të hënën, dhe se pret që të ketë më shumë që do të zgjedhin Malin e Zi si një destinacion të sigurt “Corona free”.

SHARE