NUHOXHIQ: BRENDA DY DITËSH 10.806 PERSONA HYNË NË MAL TË ZI

Në vetëm dy ditë, nga 1 qershori deri më 3 qershor, pas hapjes së vendkalimeve kufitare, është regjistruar një trafik prej 20.987 pasagjerësh – 10.806 në hyrje të Malit të Zi, dhe 10.181 në dalje, tha Ministri i Brendshëm Mevlludin Nuhoxhiq, duke iu përgjigjur pyetjeve të deputetëve në Parlament.

Nuhoxhiq shtoi se që nga formimi i Shtabit Operacional për kthimin e shtetasve malazezë nga jashtë deri më 1 qershor, 33.213 shtetas të huaj janë larguar nga Mali i Zi, nga të cilat 2.959 janë shtetas të shteteve anëtare të BE-së.

Ai tha se gjithsej 103 fluturime janë realizuar përmes Aeroportit të Podgoricës.

Siç shtoi Nuhoxhiq, linja ajrore kombëtare rrotullohej në Beograd, Budapest, Romë, Madrid, Zyrih, Berlin, Bruksel, Lublanë, Frankfurt, Vjenë, Paris, Stokholm, Lisbonë, Stamboll, Tel Aviv, Londër dhe Luksemburg.

Ai theksoi se, falë Qeverisë së Malit të Zi, të gjitha fluturimet për qytetarët malazezë dhe të huaj ishin falas.

Ky proces, siç tha ai, nuk ishte i lehtë, sepse një numër i madh i qytetarëve malazez ishin jashtë Malit të Zi, por në këtë situatë komplekse dhe të kërkuar ata treguan besim ndaj Malit të Zi, pikërisht sepse ata njohën stabilitetin, sigurinë dhe ekspertizën në institucionet e saj.

“Pasi të kemi luftuar me sukses një kundërshtar të padukshëm siç është koronavirusi, besoj se do të krijojmë bashkërisht modele për prosperitetin e ardhshëm të shtetit tonë,” përfundoi Nuhoxhiq.

SHARE