SOT SHËNOHET DITA NDËRKOMBËTARE E ZJARRFIKËSVE

Sot shënohet Dita Ndërkombëtare e Zjarrfikësve.

Shërbimi i Mbrojtjes së Kapitalit dhe Shpëtimit tregon se në periudhën e kaluar ata kanë drejtuar kapacitetet e tyre për të parandaluar përhapjen e koronavirusit dhe tani janë duke u përgatitur për sezonin e ardhshëm të zjarrit.

Predrag Angjushiq, komandant i Departamentit në Shërbimin e Mbrojtjes së Kapitalit dhe Shpëtimit, thotë se ai shpejt e kuptoi se sa e përgjegjshme është puna që ai kishte zgjedhur si një thirrje gjatë gjithë jetës.

“Është një punë nga i cili varet jeta e njeriut, mallrat e prekshme dhe të paprekshme,” tha Angjushiq.

Gjatë gjithë këtyre viteve ai ka qenë dëshmitar i zhvillimit të një shërbimi zjarrfikës që ka adoptuar praktika dhe parime nga një nivel ndërkombëtar.

Komandanti i shërbimit, Goran Jankoviq sqaron se Shërbimi i Mbrojtjes dhe Shpëtimit i dha mbështetje aktive Drejtorisë së Policisë, si dhe të gjitha autoriteteve të tjera kompetente që kishin nevojë për të.

Përveç kësaj, thotë ai, ata gjithashtu kanë kryer detyra të rregullta.

4 maji është një mundësi për të shprehur mirënjohje dhe respekt për ata që sakrifikuan veten për të ruajtur të tjerët, por edhe për natyrën që na rrethon. Ata thonë se do të jenë gjithnjë në dispozicion të qytetarëve të tyre.

SHARE