GJELOSHAJ: VENDIMI I GJUKANOVIQIT KUSHTETUES, I NEVOJSHËM DIALOGU

Kryetari i Komunës së Tuzit, njëherësh kryetar i Alternativës Shqiptare, Nik Gjeloshaj, tha se pritej që Presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq, të kthente ligjet në Parlament për rishqyrtim. Sipas Gjeloshaj, shumica e re parlamentare duhet të kishte vepruar me zgjuarsi. “Ata vetë donin të kishin një shumicë në limit, sepse pakicat në pushtet nuk ishin të dëshirueshme për ta. Në këtë rast kur disa deputetë mungojnë, është e natyrshme të shtyhet seanca. Nuk ka vend për të komentuar vendimet e presidentit, sepse ato janë në përputhje me Kushtetutën. Dihet se cilat janë të drejtat e presidentit në këtë procedurë,” tha Gjeloshaj për Antena M. Ai beson se duhet të ketë një dialog në lidhje me Ligjin për Lirinë e Fesë, si dhe të gjitha ligjet e tjera të miratuara më 29 Dhjetor. “Ne kemi përsëri qytetarë të pakënaqur. Do të ishte më e mençur të hapet një dialog në Kuvend. Kryetari i Kuvendit ka legjitimitetin për këtë. E gjithë kjo duhet të zgjidhet në një mënyrë që do të jetë afatgjatë dhe se askush nuk do të jetë i diskriminuar,” deklaroi Gjeloshaj. Në arsyetimin e vendimit, Gjukanoviq deklaroi se pyetja ishte e hapur nëse kishte kuorum në fillim të seancës në fjalë dhe miratimit të agjendës së saj. Gjukanoviq gjithashtu vuri në dukje çështjen e hapur ligjore të deklarimit të përfundimit të mandatit të deputetit Filip Axhiq dhe konfirmimin e mandatit të Suada Zoronjiq, duke pasur parasysh vendimin negativ të shumicës të Komisionit Shtetërore të Zgjedhjeve. Gjeloshaj është i mendimit se të gjitha çështjet që kanë lënë dilemë duhet të zgjidhen nga institucionet përpara Parlamentit të Malit të Zi. “Unë besoj se nëse këto dilema do të sqaroheshin ligjërisht, çdo ligj që miratohet, Gjukanoviq do ta nënshkruante atë,” përfundoi Gjeloshaj.

SHARE