DERI NË VERË, SITUATA ME KORONAVIRUS DO TË JETË MË MIRË

Drejtori i Klinikës së Brendshme të QKMZ, Dr. Gjorgje Krrnjeviq, tha se mjekët dhe të gjithë punëtorët mjekësorë janë të lodhur dhe të rraskapitur pas gati një viti luftimi me virusin korona, por ai gjithashtu shpreson që vaksinimi të jetë një hyrje drejt fitores mbi koronën. “Unë jam optimist se kjo situatë do të jetë shumë më e mirë deri në verë, që ne do të hyjmë në sezonin e ri më të përgatitur, dhe se do të ketë një numër të madh të banorëve të vaksinuar,” tha Krrnjeviq në programin e mëngjesit të RTMZ dhe bëri thirrje për durim dhe respekt të masave. “Për fat të keq, ne po fillojmë vitin e ri me koronën dhe jemi akoma në kapacitet të plotë në luftën kundër virusit korona dhe shpresoj se së shpejti do të dalim prej saj,” tha ai. Këtë mëngjes në Klinikën e Mjekësisë së Brendshme, siç u theksua, kishte 49 pacientë me Covid, nga të cilët 26 ishin në rrezik për jetën. Sidoqoftë, ai është optimist, sepse për herë të parë kemi njoftime se do të jemi në gjendje të përfshihemi në mënyrë aktive në luftën kundër koronës, dhe atë përmes vaksinimit. “Shpresoj se do të kemi mjaft vaksina, megjithëse është një problem global, për të luftuar dhe mposhtur këtë virus,” tha Dr. Krrnjeviq dhe bëri thirrje për solidaritet.

SHARE