GREKËT DO TË KËRKOJNË NAFTË NË DET PRANË ULQINIT NË FILLIM TË VITIT 2019

Një kompani gekek ka marrë koncesion nga Qeveria e Malit të Zi për të eksploruar naftën në dy blloqe në Ulqin kurse hulumtimi sizmik do të zgjesë nga 13 deri në 20 ditë,.

Marrëveshja e koncesionit është për 30 vjet dhe i referohet disa blloqeve në bregdetin e Ulqinit, në afërsi me Shqipërinë, shkruan Ulqini Online.

Ambientalistët dhe shoqëria civile kanë kundërshtuar kërkimet në det duke thënë se ndërhyrja shkatërron ekosistemin dhe prish rajonin bregdetar të Ulqini.

Në qytetin e Ulqinit kohë më parë ka përfunduar dhe pret fillimin e punës një central me erë për prodhimin e energjisë elektrike në Mozhur të Ulqinit.

Poashtu në plan është edhe ndërtimi i një centrali të ri diellor që pritet të ndërtohet në Malin e Brisë.

SHARE