SINDIKATA E ADMINISTRATËS DHE GJYQËSORIT KËRKOJN PAGA MË TË LARTA PËR 20 MIJË PUNONJËS SHTETËRORË DHE VENDORË

Sindikata e Administratës dhe Gjyqësorit të Malit të Zi kërkon rritjen e pagave për rreth 20 mijë punonjës në administratën shtetërore dhe lokale, sipas shembullit të rritjes së pagave në arsim dhe shëndetësi. Kryetari i Sindikatës së Administratës dhe Gjyqësorit, Nenad Rakoçeviq, në programin e mëngjesit të TVMZ, tha se kërkesa e tyre kryesore është rritja e pagave, të cilat, shton ai, janë çuar në nivelin e mirëqenies sociale. “Të ardhurat që marrim aktualisht nuk e lejojnë një familje të jetojë me një rrogë, të gjithë duhet të punojnë ekstra. Pagat në vendin tonë janë aktualisht më të ulëtat në vend dhe nuk janë rritur që nga viti 2016, nëse nuk llogaritet programi “Evropa Tani”. Është koha që të rriten pagat e nëpunësve dhe të punësuarve, sepse nuk janë më të paktat në shtet, por edhe në të gjithë rajonin”, tha Rakoçeviq. Ndërsa, Vesna Gajeviq, anëtare e Sindikatës Administrative dhe Gjyqësore të Malit të Zi, thotë se qeveritë i kanë injoruar punonjësit e tyre në vitet e kaluara. “Ne kemi parë se ka histori për rritje të pagave në degët e tjera, veçanërisht në arsim”, tha Gajeviq. Negociatat për Marrëveshjen Kolektive të Degës, siç thotë ajo, janë në vazhdim. „Mendoj se administrata shtetërore nuk duhet të lihet jashtë atyre synimeve që ne të jetojmë më mirë, është koha që ne të kërkojmë kushte më të mira”, tha Gajeviq. Ajo thotë se nuk po marrin përgjigje nga Qeveria. “Qeveria do të marrë përgjigje nga ne, nëse nuk ka marrëveshje për rritjen e pagave do të dërgojmë përgjigje, por mendoj se çështja duhet të zgjidhet me dialog”, tha Gajeviq.

SHARE