SHKELJA E MASAVE, SULM PËR SHËNDETIN DHE JETËN E QYTETARËVE

Trupi Koordinues Kombëtar për Sëmundjet Infektive dënoi ashpër shkeljen drastike të masave të përshkruara epidemiologjike në tre ditët e fundit. Për shkak të pasojave të caktuara, Trupi Koordinues Kombëtar u bën thirrje qytetarëve të respektojnë plotësisht masat parandaluese në ditët në vijim, të shmangin të gjitha kontaktet e panevojshme dhe të mbrojnë fëmijët dhe të moshuarit nga tubimet jashtë familjes.”Përfaqësuesit e shumicës së re parlamentare, klerikët e Kishës Ortodokse Serbe, duke përfshirë disa punonjës shëndetësorë, treguan një papërgjegjësi të pakuptueshme ndaj shëndetit dhe jetës së qytetarëve me shembullin e tyre personal të mosrespektimit të masave të përshkruara dhe inkurajimin e një pranie masive. Pasojat e veprimeve të tilla në mes të valës së dytë të pandemisë, në ditët në vijim sigurisht që do të përkeqësojnë edhe më tej situatën epidemiologjike, do të rëndojnë më tej sistemin shëndetësor dhe do të rrezikojnë jetën e një numri të madh të qytetarëve,” thuhet në deklaratë. Është konstatuar se mosrespektimi dhe inkurajimi për mosrespektim të masave përsëri kësaj here vjen, si rregull, nga ato adresa që janë më të forta në kritikat ndaj këtij trupi punues. Trupi Koordinues Kombëtar i dha rekomandime Stafit Mjekësor të Krizave për të bërë një plan për të rritur shtretërit spitalorë në spitalet ekzistuese COVID dhe për të aktivizuar të reja, për shkak të ngjarjeve aktuale, dhe në mënyrë që të parandalojë bllokimin e sistemit shëndetësor,  të bëjë një analizë të rrezikut të personelit mjekësor duke pasur parasysh ekspozimin e lartë.

SHARE