KORONA KA TREGUAR SE BALLKANI ËSHTË I VOGËL

Skoplje, 22.09.2019. - Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, u prisustvu vicepremijera Severne Makedonije za evropska pitanja Nikole Dimitrova i ministra spoljnih poslova Bujara Osmanija imao je danas vise video-razgovora sa zvanicnicima u Briselu. Uz vest Bete. (BETAPHOTO/VLADA SEVERNE MAKEDONIJE/DS)

Kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev, tha se kriza e shkaktuar nga pandemia e virusit korona tregoi se Ballkani është i vogël, se kemi probleme të ngjashme, kështu që na duhen zgjidhje të ngjashme, dhe ne duhet të vazhdojmë të punojmë në atë drejtim. Në video-konferencën e Lëvizjes Evropiane në Serbi “Lidhja gjatë Pandemisë: kërcënimet dhe mundësitë”, në të cilën morën pjesë edhe Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq dhe Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, Zaev tha se autoritetet në Serbi, Shqipëri dhe Maqedoninë e Veriut  punojnë së bashku për të zgjidhur problemet së bashku.”Kjo krizë e shkaktuar nga pandemia e virusit korona na ka treguar se një lidhje më e mirë dhe një besim më i madh janë gjithmonë të dobishme për vendet tona,” tha Zaev, duke theksuar se ai pret që kufijtë midis tre vendeve të hapen së shpejti dhe se qytetarët do të jenë në gjendje t’i kalojnë kufirin pa teste PCR. Në pesë vjet, Zaev e sheh Maqedoninë e Veriut brenda tregut të përbashkët rajonal, dhe ndoshta si një anëtar i plotë i BE dhe beson se “të rinjtë janë mjeti më i rëndësishëm për bashkëpunimin e ardhshëm në rajon”. “Qëllimi ynë është të krijojmë katër liri (lëvizja e mallrave, njerëzve, shërbimeve dhe kapitalit) dhe vlerave evropiane në rajon në mënyrë që të rinjtë këtu të vijnë nga rajone të tjera për të gjetur përfitime dhe një cilësi të mirë të jetës, në vend që të migrojnë nga këtu në vendet e tjera në Evropë,” tha Zaev.

SHARE