ABAZOVIQ: NE DO TË KËRKOJMË PARTNERË MBI BAZA PARAZGJEDHORE

Kryetari i Lëvizjes Qytetare URA dhe udhëheqësi i koalicionit “E zeza mbi të bardhë”, Dritan Abazoviq, tha se ne nuk do të jemi në krah të Millo Gjukanoviqit ose opsionit pro-serb.  Ne kërkuam që të formohet një qeveri eksperte, dhe kolegët nga opozita e pranuan atë. Nuk duhet të ketë politikanë në një qeveri eksperte, dhe nuk do të ketë politikanë. Prandaj, nuk ka asnjë ndryshim në kursin e politikës së jashtme të Malit të Zi, as në detyrimet ndërkombëtare të marra, tha Abazoviq. Ai pjesërisht fajëson policinë për ngjarjet në Plevle, të cilat, siç tha ai, nuk reagojnë. Në një intervistë, Abazoviq tha se mendon se tezat që po paraqiten në lidhje me opozitën pro-ruse dhe pro-serbe janë të gabuara. “Jo sepse nuk ka parti të tilla ose sepse partitë e tilla nuk kanë fituar një numër të konsiderueshëm të mandateve. Ne kemi nevojë për të formuar një qeveri civile. Asnjë shumicë pro-serbe nuk ka fituar këtu. Shumica dërrmuese e qytetarëve malazezë, pavarësisht nga mandati, po thërrasin për ndryshim,” tha Abazoviq. Ai gjithashtu tha se koalicioni i udhëhequr nga vet ai është një garanci e mbrojtjes së Malit të Zi. “Ne jemi një garanci e mbrojtjes së Malit të Zi. Ne jemi një garanci e promovimit të vlerave qytetare. Ne jemi një garanci se nuk do të ketë ndryshim në politikën e jashtme – për sa kohë që varet nga ne. Dhe nëse dikush tjetër mund të bëjë shumicën dhe dëshiron ta bëjë atë – past fat!”, tha Abazoviq.

SHARE