GJUROVIQ: ANULIMI I FLUTURIMEVE NGA KOMPANITË ME KOSTO TË ULËT ËSHTË NJË DUKURI E ZAKONSHME

Anulimi i fluturimeve nga kompanitë me kosto të ulët është një fenomen i zakonshëm që ndodh si në rajon ashtu edhe në mbarë BE-në (Bashkimi Evropian), deklaroi ministri i Zhvillimit Ekonomik dhe Turizmit, Goran Gjuroviq.

“Ato kompani optimizojnë operacionet e tyre dhe kërkojnë fitim maksimal në një moment të caktuar dhe nuk funksionojnë në parimin e emocioneve. Jam i sigurt se rritja e taksës nuk është vendimtare sepse është më e ulëta në rajon. Fluturimet janë anuluar nga vjeshta, e cila nuk do të ndikojë në këtë sezon veror”, ka shkruar Gjuroviq në Twitter.

Ai shtoi se beson se së shpejti do të gjenden alternativa, dhe siç tha ai, nuk është e papritur që të vendosin sërish fluturime.

“Ajo që është e sigurt është se asnjëra kompani nuk do të ndalojë fluturimet gjatë verës për arsye që garantojnë përfitimin e tyre. Mali i Zi është i lidhur me destinacione të shumta këtë verë dhe kjo është arsyeja pse ata po shkojnë drejt një sezoni rekord,” përfundoi Gjuroviq.

SHARE