CIGARET MË TË SHTRENJTA 50 CENT, PIJE TË GAZUARA DERI NË 15 CENT

Nga 1 korriku, cigaret do të jenë 50 cent më të shtrenjta, në vend të 60 centëve të planifikuar, ndërsa çmimet e pijeve të gazuara do të rriten nga 10 në 15 cent, thanë përfaqësuesit e shpërndarësve të akcizës për Pobjeda. Pritet që 100 gramë çokollatë të rritet në çmim me pesë cent, ndërsa nuk dihet ende saktësisht se sa do të rritet çmimi i birrës. TVSH-ja do të llogaritet në ato çmime, dhe pastaj marzhi i tregtarëve. Llogaritja e re e çmimit u bë nga shpërndarësit dhe prodhuesit pasi qeveria miratoi një ndryshim të martën që parashikon një ulje të akcizave të planifikuara për alkoolin, pijet e gazuara, ëmbëlsirat dhe cigaret.

SHARE