TË FORCOHET BASHKËPUNIMI EKONOMIK MIDIS MALIT TË ZI DHE EMIRATEVE TË BASHKUARA ARABE

Marrëdhëniet bilaterale midis Malit të Zi dhe Emirateve të Bashkuara Arabe janë në një nivel të lartë, dhe lidhjet miqësore dhe partneriteti duhet të ngrihen në një nivel strategjik dhe bashkëpunimi ekonomik të forcohet më tej, u njoftua në takimin e kryeministrit Dushko Markoviq dhe ambasadorës së sapoemëruar të Emirateve të Bashkuara Arabe në Mal të Zi Alshamsi. Markoviq tha se, pasi shpalli fundin e epidemisë së koronavirusit, Mali i Zi është përqendruar në rimëkëmbjen ekonomike dhe sigurimin e rritjes dhe zhvillimit. Ai kujtoi politikën e suksesshme ekonomike përpara pandemisë, nivelet e larta të rritjes, uljen e papunësisë dhe aktivitetin e fortë të investimeve. Alshamsi vlerësoi se Mali i Zi ka një vend të veçantë në politikën e jashtme të Emiratet e Bashkuara Arabe dhe ekonominë, dhe se do të bëjë gjithçka për të hapur një kapitull të ri në marrëdhëniet bilaterale. Ajo theksoi interesin e Emirateve të Bashkuara Arabe dhe komunitetin e tyre të biznesit për të investuar në Mal të Zi, dhe veçoi sigurinë ushqimore si një zonë të veçantë.

SHARE