MUGOSHA: PËR DISA MASKA ​​DO TË JENË TË DETYRUESHME, PËR DISA JO

Drejtori i Institutit të Shëndetit Publik, Boban Mugosha, si i ftuar në programin e mëngjesit të Televizionit Vijesti, tha se epidemia e koronavirusit ka mbaruar, por pandemia dhe rreziku ende po vazhdon. Ai tha se ende duhet të sillemi sikur virusi është midis nesh, megjithëse nuk ka raste të reja për 28 ditë, dhe shtoi se maskat do të jenë të detyrueshme për disa.  “Disa masa duhet të mbeten ende në fuqi, sepse ka akoma raste aktive në zonë, prandaj pritet që ai të paraqitet në Mal të Zi, kështu që ne duhet të jemi të gatshëm dhe të jemi të kujdesshëm”, tha ai, duke shtuar se vurja e maskës, mbajtja e distancës dhe larja e rregullt e duarve varet nga mbajtja e një situate të rregullt. Mugosha përmendi se Instituti i Shëndetit Publik e shqyrton me kujdes të gjithë situatën dhe monitoron respektimin e masave për vurjen e maskës nga qytetarët, kështu që në ditët në vijim ai do të japë udhëzime për vendimin përfundimtar në lidhje me këtë çështje. Mugosha shtoi se rreziku më i madh është nga tubimet masive publike, kjo është arsyeja pse kufizimi aktual i tubimeve publike për dyqind njerëz mbetet ende në fuqi.

SHARE