QEVERIA E TËRHOQI NGA PROCEDURA PROPOZIMIN PËR NDRYSHIMIN E LIGJIT PËR PROKURORINË E SHTETIT

Qeveria e Malit të Zi ka tërhequr propozimin për ndryshimin e Ligjit për Prokurorinë e Shtetit, i cili përcakton se mandati i ushtruesit të detyrës së prokurorit suprem të shtetit, mund të zgjasë deri në zgjedhjen e kreut të prokurorisë për një mandat të plotë. Komisioni Legjislativ sot më herët vlerësoi se propozimi i përmendur nuk është në përputhje me Kushtetutën dhe sistemin juridik të Malit të Zi. Ligji aktual parashikon që duke vepruar PLSH mund ta kryejë këtë funksion dy herë për gjashtë muaj. Ndryshimi i ligjit do t’i mundësonte ushtrueses së detyrës së Prokurorit Suprem të Shtetit, Maja Jovanoviq, mandati i së cilës skadon nesër, të mbetet në atë detyrë. Ministri i Drejtësisë, Marko Kovaç, tha në seancën e Komisionit se ndryshimet në ligj janë iniciuar me iniciativë të Këshillit Prokurorial, me qëllim që të sigurohet funksionimi pa probleme e prokurorisë deri në zgjedhjen e Prokurorit Suprem të Shetit.

SHARE