BEÇIQ: NUK KEMI DASHUR TË SHKOJMË PËRTEJ MARRËVESHJES SË MAZHORANCËS

Kryetari i Kuvendit të Malit të Zi, Aleksa Beçiq tha se në seancën e sotme, në të cilën është dashur të votohet për shkarkimin e zëvendëskryeministrit të Malit të Zi, kanë vepruar si në rastet e mëparshme, duke mos dashur, siç theksoi ai, të zgjidhen çështjet e personelit nëse nuk ka marrëveshje të shumicës parlamentare. “Nuk kemi dashur asnjëherë të zgjidhim çështjet e personelit pa marrëveshje në mazhorancën parlamentare, përveç nëse ka marrëveshje mes 41 deputetëve të shumicës parlamentare. Pra, marrëdhënia jonë ka qenë e njëjtë si kur u shkarkua një anëtar i qeverisë në mes të vitit të kaluar dhe kur ka pasur tre interpretime puna e ministrave në fund të vitit të kaluar”, tha Beçiq. Ai nuk ka dashur të komentojë se çfarë do të ndodhë në seancën e nesërme të Kuvendit, kur është caktuar votimi i mosbesimit ndaj Qeverisë së Malit të Zi. “Së pari, parlamenti duhet të veprojë në përputhje me Rregulloren e punës. Nuk ka asnjë pengesë. Ne do t’i lëmë mundësinë që deputetët të deklarohen dhe të vendosin”, tha Beçiq. Poashtu, duke pasur parasysh që seanca e Këshillit të Sigurisë Kombëtare përsëri nuk është mbajtur, qëndrimet e shprehura publikisht të kryeministrit Zdravko Krivokapiq dhe informacione të tjera në dispozicion, kryetari i Kuvendit Aleksa Beçiq lut qytetarët që sonte, nesër dhe gjatë vendimit për shkarkimin e tij të qëndrojnë në shtëpi. “Malit të Zi ka nevojë për paqe dhe prosperitet dhe jo përshkallëzimin e krizës përmes realizimit të mundshëm të planeve keqdashëse të atyre që duan të ndryshojnë vullnetin elektoral të qytetarëve,” vuri në dukje Beçiq në Twitter.

SHARE