Kur Blini Ushqime – Çfarë Duhet të Keni Parasysh Patjetër

Në ditët e sotme konsumatorëve iu ofrohen qartazi shumë mundësi zgjedhjeje rreth produkteve ushqimore.

Shëtitja nëpër market për disa mund të jetë diçka argëtuese, por vjen një moment që mundësitë e shumta ju bëjnë shumë konfuz.

Kështu mund të përfundoni me një listë blerjesh të paparashikueshme dhe mbi të gjitha me produkte të cilat mund të jenë të shtrenjta dhe jo të shëndetshme.

Shpesh AgroWeb.org vë theksin tek mënyra e të ushqyerit, pasi siç tamshë e dini, një regjim i shëndetshëm ushqimor është shumë i rëndësishëm për të jetuar në një mendje dhe trup të shëndoshë.

Për këtë arsye, në këtë artikull kemi vendosur t’ju japim disa sugjerime rreth mënyrës se si mund të zgjidhni dhe të bilini produkte të shëndetshme, të sigurta për konsum dhe me një kosto të përballueshme.

Pasi kur bëhet fjalë për produtke që konsumohen në përditshmëri, sigurisht duhet të zgjidhni më të mirën.

Çfarë Duhet Të Keni Parasysh?

Së pari lexoni etiketat e produkteve, ato luajnë një rol të rëndësishëm, pasi ju informojnë në lidhje me vlerën ushqyese të produkteve, përbërësit, si dhe praninë e çdo alergjenti që mund të jetë kërcënues për jetën.

Një informacion i tillë është i dobishëm dhe mund t’ju ndihmojë të jeni më të vetëdijshëm rreth produktit që zgjidhni, por edhe ta krahasoni me produktet e ngjashme.

Gjithashtu, nëse paketimi ka një logo të dallueshme, një dizajn interesant, të qartë, qartësi në informacion dhe ka të gjithë informacionin e nevojshëm, kjo ju ndihmon të kuptoni vlerën e produktit.

Përpiquni të përfshini në regjimin tuaj ushqimir më tepër fara si kinoa, amaranth, susam, lini, hikër etj.

Këto kokrra të vogla janë të mbushura plot vlera ushqyese, ju mbajnë të ngopur për një kohë të gjatë dhe me to mund të përgatisni receta të ndryshme, duke kënaqur shijen tuaj në forma të shumta.

Drejtohuni tek produktet BIO, pasi janë të kontrolluara në bazë të një rregulloreje të mirëpërcaktuar.

Blini produkte të një cilësie të lartë, kështu do të jeni më të qetë duke ditur se këto produkte ju ofrojnë siguri më të lartë konsumi.

Nëse jeni intoleranë ndaj glutenit, laktozës apo përbërësve të tjerë, drejtohuni tek produktet që nuk i përmbajnë këto përbërës.

Ku mund t’i blini këto produkte?

Nëse po kërkoni një vend të vetëm i cili i përfshin të gjitha kategoritë e mësipërme dhe ju garanton cilësi dhe siguri ushqimore, AgroWeb.org sugjeron të vizitoni “Gourmania”.

Konceptuar si një dyqan, furrë buke e market, Gourmania ofron një larmishmëri produktesh të zgjedhura për të gjithë konsumatorët.Foto:Gourmania

Aty do të gjeni një larmishmëri produktesh si ato pa gluten, pa laktozë, lloje të ndryshme farash nga kompania Teuta, produkte italiane, makaronat Garofalo sipas standartit me të lartë IGP. Ku përfshihen jo vetëm makaronat, por edhe granola, museli, salca të ndryshme, oriz të arkës SCOTTI, vaj e reçel bio e deri tek erëzat dhe të gjitha llojet e miellit për të gatuar sa më shëndetshëm recetat tuaja.

Për më tepër në dyqan mund të blini bukë të llojeve të ndryshme edhe ushqime të cilat përgatiten çdo ditë të freskëta në dyqan, me përbërësit special që gjenden në dyqan.

Gourmania e gjeni në qendër të Tiranës në rrugën Abdyl Frashëri përballë Presidencës.

SHARE