INSTITUTI: AKTUALISHT NË MAL TË ZI 3900 RASTE AKTIVE

Laboratorët e Institutit të Shëndetit Publik kanë përfunduar analizën PCR të 462 mostrave për koronavirusin e ri, ku u regjistrua një total prej 130 rastesh të reja pozitive të infektimit. Që nga rezultatet e fundit, dy vdekje janë raportuar në pacientë pozitivë me COVID19 nga Podgorica dhe Plava. Në 24 orët e fundit, shërimi u raportua në 221 pacientë. Gjatë ditës, përfundoi përpunimi statistikor i rezultateve të mostrave të dërguara për përpunim laboratorik në Gjermani. Një total prej 573 rastesh të reja pozitive janë regjistruar midis periudhës 26 dhe 29 shtator. Duke marrë parasysh të gjitha rastet e zbuluara rishtas, numri i përgjithshëm i rasteve aktive COVID19 në Mal të Zi aktualisht është 3900.

SHARE