MEDIA NJË FAKTOR I RËNDËSISHËM NË LUFTËN KUNDËR KORONAVIRUSIT

Kryeministri i Malit të Zi Dushko Markoviq uroi 3 majin – Ditën Botërore të Lirisë së Medias, duke vlerësuar se të folurit publik malazez, gjatë krizës komplekse të shkaktuar nga pandemia e koronavirusit, tregoi se profesionalizmi dhe përgjegjësia sociale duhet të jenë parime themelore të veprimtarisë së medias.

“Gjatë historisë, bota ka qenë nëpër sfida dhe kriza të ndryshme, por nevoja që qytetarët të informohen në kohën e duhur dhe në mënyrë të saktë, gjithmonë kanë mbijetuar si një vlerë themelore demokratike. Media në Mal të Zi ka qenë një faktor i rëndësishëm në luftën kundër koronavirusit, dhe qëndrim dhe aftësia profesionale, përveç rasteve të izoluara, ata gjithashtu kishin një dukuri jashtëzakonisht të rrezikshme të lajmeve të rreme,” thuhet në urimin e Kryeministrit.

Për të gjitha këto arsye, Kryeministri Markoviq shprehu mirënjohje dhe respekt për të gjithë punonjësit e mediave në Mal të Zi, me mesazhin se Qeveria vazhdon të jetë e përkushtuar për lirinë dhe mbrojtjen e gazetarëve dhe mediave, si dhe për përmirësimin e kushteve për pozicionin dhe qëndrueshmërinë e tyre më të mirë.

SHARE