DUKOVIQ: SITUATA EPIDEMIOLOGJIKE NË TUZ PO NORMALIZOHET

Situata epidemiologjike në Tuz është duke u normalizuar që nga shfaqja karantinës, tha drejtori i Qendrës Shëndetësore, Halil Dukoviq, duke shtuar se masat e marra nga Trupi Kordinues Kombëtar janë duke dhënë rezultate të mira.

Dukoviq i tha agjencisë MINA se situata në Tuz ngadalë po qetësohet, por se është e nevojshme që qytetarët të qëndrojnë të kujdesshëm.

“Që nga futja e karantinës në Tuz, situata epidemiologjike është normalizuar plotësisht, dhe masat e përkohshme të marra nga TKK kanë qenë të mira,” tha Dukoviq.

Ai tha se një situatë e qëndrueshme epidemiologjike është konfirmuar edhe nga raporti ditor i Institutit të Shëndetit Publik.

“Fakti që ditët e fundit kemi pasur vetëm një ose dy raste të reja që lidhen me kontaktet, do të thotë që masat që kemi ndërmarrë kanë rezultate shumë të mira,” tha Dukoviq. 

Ai shtoi se Qendra Shëndetësore e Tuzit ka pajisje të mjaftueshme mjekësore dhe mbrojtëse.

“Ne kemi pasur dezinfektues, maska ​​mbrojtëse dhe doreza edhe për disa ditë të tjera, por për fat të mirë, erdhi një azhurnim, kështu që ne plotësuam rezervat tona,” tha Dukoviq.

Ai deklaroi se brenda Qendrës Shëndetësore ata kanë një shërbim të organizuar që inspekton pacientët dhe shkruan ilaçe për ta, dhe vullnetarët ua dërgojnë qytetarëve.

Sipas Dukoviq, qytetarët e Tuzit futen në mesataren malazeze dhe shumica dërmuese i përmbahen masave të përcaktuara nga TKK.

“Unë shoh që shumica i respektojnë ato. Përmes mediave, ne zbulojmë se ka nga ata që nuk i respektojnë masat, të tilla si në të gjithë territorin e Malit të Zi, por mbi këtë bazë ne nuk mund të marrim një gjykim për të gjithë,” tha Dukoviq.

Ai u bëri thirrje qytetarëve të Tuzit që të respektojnë masat e përkohshme.

“Ne duhet të vazhdojmë të ushtrojmë disiplinë, siç kemi bërë deri më tani, sepse ky është vetëm fillimi. Unë besoj se së bashku do të tejkalojmë këtë situatë shumë shpejt. Çdo mosrespektim i masave gjithashtu shkakton një situatë epidemiologjike dhe i vë në rrezik të gjithë qytetarët e Malit të Zi,” tha Dukoviq.

SHARE