Sipërfaqet që nuk duhen pastruar me sodë buke

Edhe pse soda e bukës është një pluhur i imët, në fakt është një agjent i vërtetë gërryes pastrues.

Këto sipërfaqe i veçojmë si ato që soda e bukës mund të dëmtojë dhe shkatërrojë në mënyrë të pakthyeshme.

Mermeri

Mermeri dhe kuarci janë goxha të fortë, por mund t’i prishni nëse i pastroni rregullisht me sodë buke. Çdo fshirje konsumon shtresën e sipërme mbrojtëse dhe përfundimisht mund të çojë në gërvishtje.

Xhami

Mes sipërfaqeve në të cilat do të vihen re menjëherë gërvishtjet është edhe xhami dhe soda e bukës do t’i lehtësojë shumë. Për pastërti dhe shkëlqim të përsosur, shmangni sodën e bukës.

Flokët

Maskat dhe preparatet që duhet të ndihmojnë në pastrimin e flokëve nuk duhet të përmbajnë sodë buke. I thanë flokët dhe i bën të dobëta e të brishta.

Dysheme dhe mobilie prej druri

Soda e bukës është shumë gërryes për t’u përdorur në sipërfaqe druri. Mund të dëmtojë sipërfaqen e drurit dhe të shkaktojë dëme të dukshme.

Çdo gjë me gërvishtje, të çara ose gdhendje

Meqenëse është pluhur, soda e bukës vendoset në çdo cep dhe çarje në sipërfaqen e objektit. Edhe pse kjo mund të ndihmojë në pastrimin e pjesës tjetër të një objekti të tillë, do të jetë e vështirë të hiqni pluhurin nga të çarat. /KP/

SHARE