MATIJA BEQKOVIQ I NDALOHET HYRJA  NË MAL TË ZI

Drejtoria e Policisë së Malit të Zi,  ka sjellë vendim me të cilin  intelektualëve serbë, në mesin e të cilëve është i përfshirë  edhe shkrimtari Matija Beqkoviq, tu ndalohet hyrja në Mal të Zi.

“Kalimi i kufirit shtetëror të MZ, përveç Beqkoviq, i është mohuar edhe historianëve Çedomir Antiq dhe Aleksandar Rakoviq, si dhe politikanit dhe juristit Dejan Miroviq”, është kumtuar për gazetën “Dan”, nga Policia Kufitare.

Në të gjitha vendkalimet kufitare është dorëzuar lista e personave  që nuk lejohen në as një mënyrë të hyjnë në Mal të Zi, pasi që sipas tyre ata rrezikojnë sigurinë kombëtare të Malit të Zi.

Intelektualëve serbë të cilëve u është ndaluar hyrjan ishin të paralajmëruar  të jenë  folës në manifestimin  me rastin e kremtimit të Kuvendit të Podgoricës. Si njëra ndër arsyet kryesore  të ndalimit të tyre është deklaratat e tyre të mëparshme, të cilat, sipas vlerësimit të shërbimeve të sigurisë malazeze, përbën kërcënim për sigurinë e shtetit.

Lidhur me  ndalesën e të lartpërmendurve ka reaguar edhe presidenti i Serbisë Alleksandër Vuçiq, i cili ka thënë se për këtë do ketë reagim nga Serbia.

SHARE