KROACIA MBETET NJË PARTNER I BESUESHËM I MALIT TË ZI

Si një anëtar i BE dhe NATO, Kroacia është një partner i besueshëm i Malit të Zi në rrugën e reformave gjithëpërfshirëse dhe integrimit evropian, tha ambasadori kroat në Malin e Zi Veselko Grubishiq i cili u takua sot me Kryetarin e Lëvizjes Qytetare URA Dritan Abazoviq. Siç u njoftua nga partia, në takim u diskutua situata aktuale politike në Mal të Zi pas zgjedhjeve. Në takim, Abazoviq shprehu mirënjohjen e tij për Republikën e Kroacisë për ndihmën dhe mbështetjen me gjithë zemër që ky vend i jep vazhdimisht Malit të Zi në rrugën Euro-Atlantike. “Në këto zgjedhje, qytetarët e Malit të Zi shprehën një qëndrim të qartë se ata duan ndryshime në mënyrën e politikës, e cila është arsyeja pse ne më në fund kaluam provën më të rëndësishme të demokracisë, e cila është ndryshueshmëria e qeverisë. Në periudhën e ardhshme, na duhet ndërprerje, reforma strukturore dhe forcimi i institucioneve në mënyrë që të bëhemi anëtari tjetër i BE-së. Ne jemi të bindur se mbështetja me gjithë zemër të Republikës së Kroacisë nuk do të mungojë në atë drejtim,” tha Abazoviq. Në takim u theksua gjithashtu se Republika e Kroacisë i kushtoi vëmendje të veçantë si fqinjë marrëdhënieve me Malin e Zi.

SHARE