EKONOMIA E MALIT TË ZI NË RRUGËN DREJT RIMËKËMBJES

Ekonomia e Malit të Zi është në rrugën e rimëkëmbjes, tha ushtruesi i detyrës së drejtorit të Administratës së të Ardhurave dhe Doganave, Aleksandar Damjanoviq. Ai shpreson se me lëvizje adekuate nga Qeveria, do të kemi rritje të vazhdueshme ekonomike në vazhdim të vitit. Në varësi të masave të pandemisë dhe respektimit të tyre, ai pret që trendet ekonomike në vitin 2021 të tejkalojnë rekordin e vitit 2019. Damjanoviq, i ftuar në programin e mëngjesit të Televizionit të Malit të Zi, tha se sezoni turistik me të vërtetë kontribuoi në rimëkëmbjen e shpejtë të ekonomisë dhe kujtoi se këtë vit nuk kemi pasur para-sezon. “Deri atëherë, gjithçka ishte e pasigurt, por vendimi i Qeverisë dhe minierave përkatëse për të hapur kufijtë dhe për t’i dhënë Malit të Zi një sezon serioz doli të ishte i saktë, siç tregojnë të dhënat e fundit, në gusht edhe më i mirë se rekordi 2019. Nëse dikush tha se kemi rritje të të infektuarve, unë do të përgjigjesha se vitin e kaluar kufijtë u mbyllën me një vendim jo mirë të menduar dhe ekonomia u shkatërrua dhe ne përsëri patëm një pandemi të ashpër. Pra, nuk bëhet fjalë për këtë, gjithçka varet nga respektimi i masave,” tha Damjanoviq.

SHARE