SISTEMI SHËNDETËSOR GATI PËR ARDHJEN E TURISTËVE

Drejtori i QKMZ, Jevto Erakoviq tha se ditët që pasuan ishin të rëndësishme për rrjedhën e mëtejshme të epidemisë së koronavirusit. 

Ai gjithashtu tha se sistemi shëndetësor malazez është i gatshëm për ardhjen e turistëve.

Në spital janë 39 pacientë. Ai deklaroi se 14 pacientë janë duke u trajtuar në QKMZ, nga të cilët dy pacientë janë në rrezik për jetën.

“Ne nuk duam të kemi imazhe në Mal të Zi që vijnë tek ne nga vendet e tjera. Kjo është arsyeja pse ne duhet të mbrojmë shëndetin e popullatës së Malit të Zi,” tha Erakoviq.

“Ne duam t’i tregojmë secilit mysafir të Malit të Zi se ata do të kenë kujdes të duhur shëndetësor dhe se kujdesi shëndetësor do t’i ofrohet çdo turisti në Mal të Zi,” tha Erakoviq, duke shtuar se ne jemi të gatshëm të mirëpresim turistët.

Ai shton se ne po luftojmë virusin, dhe sistemi është më i gatshëm se më parë.

Se a na duhet një përgjigje e përgjegjshme nga komuniteti drejtori i ISHP-së, Boban Mugosha, tha se “përgjigja do të jetë e mirë nëse të gjithë jemi përgjegjës”.

“Në krahasim me kohën e fundit kur u morën masa shumë të forta, kur mbyllëm vendin, tani po kalojmë me kushte të ndryshme, dhe për këtë arsye masat që duhet të respektojmë tani, më shumë se herën e kaluar”, tha Mugosha, duke shtuar se masat do të forcohen. 

SHARE