MUGOSHA: REZULTATET NUK SHIHEN VETËM NGA ATA QË NUK DUAN TI SHOHIN

Ndoshta kemi fituar një betejë, por sigurisht që luftën nuk e kemi fituar tha Drejtori i Institutit të Shëndetit Publik Boban Mugosha.

Lufta do të fitohet vetëm kur sëmundja të zhduket dhe virusi të vihet nën kontroll globalisht, dhe kjo nuk mund të arrihet pa pajisje adekuate mjekësore që ne nuk kemi tani, ilaçe specifike dhe veçanërisht të rëndësishme, vaksinat, tha Mugosha në një intervistë për gazetën “Pobjeda”.

Ai gjithashtu theksoi se rezultati i Malit të Zi në përhapjen e koronavirusit nuk është i rastësishëm, por tregon pa mëdyshje se ai u përgjigj me kohë.

“Monitorimi i situatës, gatishmëria dhe afati kohor i veprimit kanë tejkaluar dhe siguruar mbrojtje si për sistemin ashtu edhe për shëndetin. Sinqerisht, në Institut ne studiojmë dhe analizojmë sistemin e kujdesit shëndetësor dhe besojmë se sistemi ynë i kujdesit shëndetësor është më i mirë se sa ishte në atë renditje. “Në fund të fundit, treguesit tanë të shëndetit janë mjaft të mirë, dhe kjo është situata me Covid19 që tregon se ne nuk jemi të këqij, por goxha të mirë,” tha Mugosha.

Ai gjithashtu thotë se një pjesë e madhe e përgjigjes së mirë ndaj epidemisë qëndron tek qytetarët tanë, aq sa në përgjigjen e vetë sistemit shëndetësor, sepse qytetarët janë ata që reaguan në mënyrë adekuate dhe duke ndjekur rekomandimet tona çuan në një situatë të favorshme epidemiologjike.

SHARE