DY NË RESPIRATOR, PACIENTI NGA NIKSHIQI NË GJËNDJE JOSTABILE

Drejtori i QKMZ, Jevto Erakoviq, tha që objekti aktualisht trajton 20 pacientë që janë pozitivë me koronavirus, 14 në Klinikën e Sëmundjeve Infektive dhe 6 në kujdes intensiv. Siç tha ai në një konferencë për media, dy pacientë janë në respirator.

“Pacienti tjetër u pranua këtë mëngjes dhe ishte e nevojshme që ai të lidhej menjëherë me një respirator,” shpjegoi Erakoviq.

Pajisjet dhe personeli i QKMZ, siç tha Erakoviq, janë më se të gatshëm për t’u përgjigjur situatave aktuale. Erakoviq përsëriti se qytetarët duhet të respektojnë rekomandimet dhe të shmangin kontaktin.

Lazoviq tha që pacientët pa simptoma janë më të rrezikshmit. Pacientët mbi 60 vjeç janë sigurisht më të prekurit.

Ajo që është optimiste, siç tha Lazoviq, është se të rinjtë janë me sëmundje më të butë dhe mbizotërojnë nga virusi.

Lazoviq theksoi se 80 përqind e pacientëve trajtohen në shtëpi, me konsultime të detyrueshme me mjekun e tyre të zgjedhur.

Ministri i Shëndetësisë, Kenan Hrapoviq, tha se sistemi shëndetësor është në dispozicion përcaktues dhe se Mali i Zi ka kapërcyer me sukses pengesat e koronavirusit.

“Ne duhet të jemi të vetëdijshëm që po hyjmë në një fazë më serioze, dhe do t’i përballojmë pasojat më seriozisht,” tha Hrapoviq.

SHARE