QEVERIA NUK DO TË VENDOSË SOT PËR PROPOZIMIN PËR SHKARKIMIN E DREJTORIT TË DREJTORISË SË POLICISË ZORAN BRGJANIN

Kryeministri i Malit të Zi Millojko Spajiq tha se Qeveria e mbështet propozimin e ministrit të Punëve të Brendshme, Danillo Sharanoviq për shkarkimin e drejtorit të Drejtorisë së Policisë, Zoran Brgjanin.

Kryeministri tha se i është propozuar Qeverisë që Sharanoviq të jetë koordinator i përkohshëm i Drejtorisë së Policisë, por ka thënë se pushteti ekzekutiv nuk dëshiron të hyjë në rrëmujë me Komisionin Evropian me një propozim të tillë.

Spajiq tha se Zoran Brgjanin nuk e ka besimin e asnjë anëtari të Qeverisë.

Ai tha se as nuk kishte besim tek ai, dhe se Dritan Abazoviq gjatë qeverisjes së 42-të me këmbëngulje e propozoi atë.

“Konstatimi i parë është se thuhet se Qeveria e mbështet propozimin e ministrit Danillo Sharanoviq për shkarkimin e Brgjanin, në bazë të vendimit të Kuvendit. Njëzëri, dy pika të tjera shtyhen për të hënën dhe ministri Sharanoviq duhet të përgatisë procedurën. Kishte një sërë raportimesh të pasakta mediatike, ishte lajm i rremë se gjoja e hoqa propozimin nga rendi i ditës”, tha Spajiq.

Ai konfirmoi se komisioni i personelit rekomandoi që Sharanoviq, si ministër, të koordinojë përkohësisht policinë.

Por, siç thotë ai, edhe pse dikur kjo ka qenë praktikë, në këtë rast duhet një analizë e hollësishme sepse nuk duhet të ketë dëshirë për të politizuar funksione profesionale siç është drejtori i policisë.

Ai tha se ligji për punët e brendshme është i qartë – shefi i policisë nuk duhet të veprojë politikisht.

“Është e rëndësishme të koordinohemi me Komisionin Evropian. Të mos biem dakord për zgjidhje personale, por për parime,” tha Spajiq.

SHARE