EDUKIM JASHTËSHKOLLOR PËR FËMIJËT ME SJELLJE PROBLEMATIK

Masa edukative e transferimit të nxënësve në një shkollë tjetër për shkak të sjelljes së keqe nuk jep rezultat, ndaj Ministria e Arsimit po mendon se në disa raste duhet të mundësohet që këta fëmijë të kryejnë arsimin bazë me kohë të pjesshme ose online, tha sekretari shtetëror në Ministrinë e Arsimit, Dragan Bojoviq.

“Masat edukative që tani janë të përshkruara në rregulloret tona janë të ngjashme me ato në rajon dhe në botë. A mund të ndryshohen disa gjëra, sigurisht që munden. Ne do të analizojmë se në disa nga rastet më ekstreme mund ta futim atë fëmijë që të mund ta mbarojë shkollën në mënyrë të jashtëzakonshme dhe të mos transferohet nga një shkollë në tjetrën”, tha Bojoviq.

Ai theksoi se kjo do të thotë edhe se ligji do të mundësonte mbajtjen e mësimeve online në ato rrethana të jashtëzakonshme, sepse për momentin nuk njihet në kuadrin ligjor.

Opinioni është tronditur nga një video nga shkolla fillore „Savo Pejanoviq“ në Podgoricë, ku shihet një nxënës i klasës së nëntë duke sulmuar fizikisht një mësimdhënës.

Pas incidentit, nxënësit do t’i jepet masë edukative – transferim në shkollë tjetër. Do të jetë hera e katërt që djali ndryshon shkollë, gjë që prindërit e tij nuk janë dakord.

SHARE