MBI 100 MIJË ZEJTARË, PJESA MË E MADHE E PAREGJISTRUAR

Në Mal të Zi mbi 100 mijë njerëz jetojnë nga zejtaria dhe fatkeqësisht shumica janë zejtarë të paregjistruar dhe ky është problemi më i madh, tha drejtori ekzekutiv i Odës së Zejtarisë dhe Ndërmarrësisë Boris Margjonoviq. “Unë sinqerisht shpresoj se qeveria e re do të respektojë atë që kemi kërkuar, që është formimi i Ministrisë zejtarise dhe Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme, sepse është thelbësore të përcaktohet korniza, sepse në Mal të Zi mbi 100 mijë njerëz jetojnë nga zejtaria, 30. mijë njerëz që janë të punësuar në turizëm dhe ne duhet të nxjerrim më shumë njerëz mënjanë”, tha ai. “Problemi nuk është se ata punojnë nga shtëpia, por mënyra se si arrijnë në treg, dhe kjo është ulja e çmimeve,” vuri në dukje Margjonoviq. Kështu, thekson ai, konkurrenca në treg është e prishur dhe kjo sjell probleme serioze edhe për kompanitë e ardhshme.

SHARE