Çfarë Tregon Akulli i Tepërt në Frigoriferin Tuaj?

Sasia e madhe e akullit në pjesën e ngrirjes në frigorifer, jo vetëm që është e shëmtuar por mund të shkaktojë edhe një sërë efektesh negative.  

A e dini se çfarë e shkakton grumbullimin e kësaj sasie të madhe ngrice dhe si mund ta parandaloni atë?

AgroWeb.org ju fton të mësoni më poshtë rreth shkaqeve pse ndodh kjo dhe çfarë ndikimi ka tek ushqimi juaj.

Çfarë e shkakton grumbullimin e akullit?

Ngrica e grumbulluar në muret e brendshme të frigoriferit ndodh kur lagështia bie në kontakt me avullin e ftohtë brenda ngrirëses.

Lagështia krijohet kur lini derën e ngrirësit hapur për një kohë të gjatë.

Ushqimi i nxehtë mund të prodhojë lagështi, e cila shkakton akumulimin e ngricave.

Shkaqe të tjera përfshijnë keqfunksionimin e kohëmatësve të shkrirjes, ngrohësve dhe termostateve.

Këto të fundit mund të jenë edhe shkaqet pse drita në frigoriferin tuaj nuk funksionon siç duhet.

Është e rëndësishme të veproni nëse vëreni grumbullim të akullit në ngrirësin tuaj.

Ja çfarë ndodh nëse nuk e bëni këtë:

Reduktohet hapësira për ruajtjen e ushqimeve

Vjen aromë e keqe

Mund të ndikojnë në shijen e ushqimit tuaj.

Mund të dëmtohet frigoriferi

Heqja dhe parandalimi i ngricës.

Për të larguar akullin nga pjesa e ngrirjes, shkëputeni pajisjen nga priza dhe prisni derisa akullit të shkrihet.

Më pas fshini të gjithë lagështirën, lëreni të thahet plotësisht dhe vendosni përsëri prizën.

Mos u përpiqni të largoni akullin me thikë ose ndonjë objekt tjetër të mprehtë. Kjo mund të dëmtojë pajisjen dhe objektin që po përdorni.

Si të shmangni grumbullimin e akullit?

Mos e lini hapur derën e ngrirëses së frigoriferit për shumë gjatë.

Kontrolloni rregullisht guarnicionin për dëmtime.

Sigurohuni që dera e ngrirësit të mbyllet plotësisht.

Mos vendosni ushqim të ngrohtë në frigorifer.

Mos e vendosni frigoriferin pranë pajisjeve të ngrohta si furra etj

Lini hapësirë ​​midis pjesës së pasme të frigoriferit dhe murit.

Sigurohuni që ngrirësi të jetë vendosur në temperaturën e duhur.

SHARE