SHOEN: MALI I ZI GJITHNJË E MË TËRHEQËS PËR INVESTITORËT E HUAJ

Në vitet e fundit, Mali i Zi ka zbatuar shumë reforma që kanë rezultuar në rritjen e konkurrencës dhe transparencës dhe  ka bërë përmirësimin e kushteve të biznesit, duke e bërë kështu atë më tërheqës për investitorët e huaj, tha kryetari i Këshillit të Investitorëve të Huaj në  Mal të Zi, Kristof Shoen. Ai në koktejin  me rastin e dhjetë vjetorit të punës së Këshillit në Malin e Zi, i cili u organizua në Hotelin Centre Ville, tha se ai është shumë i kënaqur të festoi këtë jubile me biznesmenë dhe partnerë nga Qeveria e MZ. “Në vitin 2009, Këshilli krijoi pesë kompani, me detyrën për të bërë përmirësimin e klimës së investimeve dhe promovimin e komunikimit në mes të komunitetit dhe shërbimeve të investitorëve të huaj në Malin e Zi. Gjatë dhjetë viteve të fundit ne jemi bërë investitorët kryesorë të huaj në Mal të Zi, që ka 40 kompani nga industri të ndryshme , tha Shoen.

SHARE