MBI 500 PJESMARRËS NË FORUMIN 2BS

To Be Secure Forum, do të mbahet nga sot deri të shtunën në Budvë, në të cilin do të mblidhen më shumë se 500 pjesëmarrës, ndër të cilët janë edhe presidentët e vendeve të rajonit, njoftoi presidenti i Asociacionit të Atlantikut të Malit të Zi, Savo Kentera. Ai tha se Forumi,  ashtu edhe si në vitet e mëparshme, mbahet nën patronazhin e qeverisë malazeze dhe do të hapet nga kryeministri malazez Dushko Markoviq. “Në ditën e parë, paneli mbahet me  temën që lidhet me të ardhmen e Bashkimit Evropian pas zgjedhjeve të Parlamentit Evropian , ndërsa fjalën kryesore do ta ketë Presidenti  i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq”, tha Kentera për  agjencinë Mina. Siç theksoi ai, të shtunën, do të organizohet paneli presidencial, të në cilin do të flasin presidentët e vendeve të rajonit, duke përfshirë edhe Gjukanoviqin.  Ai shpjegoi se ky panel i referohet asaj se si liderët, presidentët, i shohin zgjidhjet për të gjitha situatat aktuale, jo vetëm në rajon, por edhe në Evropë, veçanërisht pas zgjedhjeve në Parlamentin Evropian.

SHARE