7 zakonet e këqija që njerëzit e suksesshëm s’i kanë

Mund të jenë 1 për qind e popullsisë dhe kanë këtë të përbashkët: Ata nuk e kalojnë kohën kurrë duke bërë këto gjëra.

Çfarë bën ky 1-përqindësh me kohën në krahasim me 99-përqindëshin?

Përgjigjja vjen nga Andrew Ferebee, sipërmarrës, trajner me performancë të lartë, pas intervistimit të më shumë se 400 ekspertëve.closevolume_off

Këtu janë shtatë gjërat që ky 1 për qind nuk bëjnë.

(Ju lutem vini re se këto nuk janë deklarata universale, ka shumë njerëz në mesin e 1 për qind që ndjekin këto zakone të këqija, por suksesi i tyre është pavarësisht nga sjellja e tyre e keqe, jo për shkak të saj).

Ata nuk shikojnë TV për më shumë se 60 minuta në ditë

Por duke kaluar më shumë se një orë në ditë para televizionit nuk është vetëm një humbje kohe; është çmenduri e plotë. Një mesatare e llogaritur për tregun amerikan flet për një person që shikon pesë orë televizor në ditë. Kjo është 77 ditë në vit! Imagjinoni sa mund të arrini me 77 ditë shtesë të shtuara në vitin tuaj?

Ata nuk pinë rregullisht

Njerëzit e suksesshëm dinë se si të shkojnë në festë.

Në fakt, kur jeni pjesë e 1 përqindshit dhe keni para për të hedhur në erë, festat kryesore bëhen një nënprodukt natyror (vetëm mendoni për Dan Bilzerian).

Sidoqoftë, nuk dimë ndonjë person të suksesshëm që pi tepër në ditë apo javë.

Ata nuk shpenzojnë shumicën e parave të tyre në konsumim në vend të krijimit

Njerëzit e suksesshëm shpenzojnë paratë e tyre për gjërat që i bëjnë më të mira. Ata shpenzojnë para në biznesin e tyre, në rritjen e tyre personale dhe në pasionet e tyre.

Njerëzit e pasuksesshëm e ndjejnë detyrimin për të blerë produkte dhe gjëra që nuk kanë nevojë.

Ata nuk konsumojnë ushqime të përpunuara

Mënyra se si ushqehesh do të përcaktojë performancën tuaj në biznes dhe në jetë.

Nëse jeni duke ngrënë ushqime të freskëta do të ndiheni më mirë, do të keni më shumë energji dhe do të dukeni më të rinj. Nëse vazhdimisht mbushni gojën me mbeturina të përpunuara, atëherë nuk mund të prisni që truri juaj të funksionojë në nivele optimale ose në jetën tuaj për të punuar në mënyrën që dëshironi.

Ata nuk fajësojnë të tjerët për dështimet e tyre

Ju kurrë nuk do të takoni njerëz të suksesshëm që fajësojnë njerëzit e tjerë për dështimet e tyre, shkruan EO.

Dhe rrallë do të takoni njerëz të pasuksesshëm që marrin pronësinë për jetën dhe përgjegjësinë e tyre për mungesën e suksesit.

Ata nuk bëjnë thashetheme dhe humbasin kohën duke folur për njerëzit e tjerë

Nuk ka gjasa të takoni një person të suksesshëm, i cili është i gatshëm të humbasë kohën e tij të çmuar dhe energjinë mendore duke folur për njerëzit e tjerë.

Sigurisht, ai ose ajo mund të përmendë një gabim që disa kolegë kanë bërë për të përdorur si një shembull ose për të shprehur zhgënjimin me gjendjen e gjërave.

Ata nuk e kalojnë kohën duke u shqetësuar për mendimet e njerëzve të tjerë

Nëse ata janë pjesë e një përqind apo jo, njerëzit më të suksesshëm në botë (subjektivisht), nuk kanë interes për opinionet e njerëzve të tjerë.

Sigurisht, ata marrin këshilla nga mentorët.

Por ata nuk e lejojnë familjen, miqtë apo shoqërinë të përcaktojnë se çfarë do të bëjnë me jetën e tyre ose çfarë i bën ata të lumtur.

SHARE