Pesë gjërat që nuk janë kurrë në rregull në një martesë

Dhuna fizike është sigurisht një ‘jo’ e madhe në çdo martesë.

Është një veprim kaq i dukshëm saqë nuk ka nevojë të përfshihet në eksplorimin tonë të sabotimit të martesës.

Pra, këtu është një vështrim në sjelljet më delikate, por ende të dëmshme që nuk janë kurrë në rregull në një martesë:

Sulmet verbale

Përplasjet mund të përshkallëzohen shpejt, por të thërrasësh me emra bashkëshortin/en, të thuash gjëra të këqija për të ose t’i thuash se sa keq meritojnë të trajtohen është absolutisht jashtë diskutimit. Nuk bën asgjë për të ndihmuar situatën dhe i shërben vetëm egos së agresorit. Ofendimi vetëm do ta dëmtojë martesën tuaj në fund.

Kërcënimet fizike

Kërcënimet për dhunë nuk janë gjithashtu në rregull në një martesë. Pra, edhe pse nuk bëhet asnjë kontakt fizik, përdorimi i kërcënimeve ose implikimeve të dhunshme është një lajm i keq për martesat. Përdorimi i premtimit të lëndimit trupor, shkatërrimit të pronës ose llojeve të tjera të dëmtimit është një përpjekje për të kontrolluar bashkëshortin tuaj. Përdorimi i trupit tuaj për të manovruar fizikisht, për t’u vendosur dhe për t’i imponuar bashkëshortit tuaj pa e prekur atë është po aq e keqe.

Bllokimi dhe ndalimi

E njohur ndryshe si braktisje dhe burgim, kontrolli i mjedisit të bashkëshortit tuaj dhe privimi i aksesit për të ndihmuar në rast urgjence është një jo-jo e madhe. Bllokimi dhe braktisja mund të përfshijnë lënien e qëllimshme në një vend të largët, të panjohur ose të pasigurt pa ID, celular ose automjet.

Avantazhi i fuqisë

Përdorimi i besimit, zakoneve, kulturës ose traditave tuaja për të manipuluar, shtrënguar ose bërë në mënyrë të padrejtë kërkesa që përfitojnë vetëm ju, nuk janë kurrë në rregull në martesë. Përfitimi i martesës duke përdorur përkujtues të paanshëm të vlerave që u zotuat t’i mbani është një gjë. Nxitja e fajit, turpit dhe presionit për t’u përshtatur me atë që dëshironi është krejtësisht tjetër.

Sekrete të mëdha

Për fat të keq, në shumicën e marrëdhënieve të ngushta priten sekrete të vogla që fshehin informacione të turpshme ose të pakëndshme. Pasi të zbulohen, këto sekrete mund t’i inkurajojnë partnerët të afrohen më shumë dhe të jenë më të hapur. Por sekretet e mëdha që kanë potencialin për të prishur familjen tuaj nuk janë në rregull.

Fshehja e parave, gënjeshtra për humbjen e një pune dhe lojërat e fatit për qiranë ose paratë e hipotekës janë sekretet më të zakonshme financiare që kërcënojnë martesat. Fshehja e ndjenjave për një ish, fillimi i një lidhjeje emocionale ose aktrimi në një çështje fizike janë sekrete të zakonshme të besnikërisë. Ndërsa fshehin informacione serioze mjekësore, fëmijët e mëparshëm dhe martesat e mëparshme ose aktuale janë sekrete standarde të mëdha.

Martesat janë plot stres dhe grindje. Dhe ndonjëherë këto emocione të turbullta ziejnë në debate dhe grindje.

Gjatë këtyre kohërave të tensionuara, bashkëshortët shpesh mund të thonë dhe të bëjnë gjëra për të cilat pendohen. Herë të tjera një partner mund të bjerë në zakone të këqija që nuk kontrollohen dhe duhet të nxirren në dritë dhe të shuhen. Në përpjekje për të fituar betejat, disa bashkëshortë e humbin luftën. Mos jini një nga të shumtët që lëndojnë martesën e tyre duke u përpjekur të nxjerrin diçka me kuptim. /Telegrafi/

SHARE