QYTETARËT E MALIT TË ZI ENDE NUK MUND TË HYJNË NË VENDET E BE-së

Qytetarët e Malit të Zi nuk do të jenë në gjendje të udhëtojnë në vendet e BE në të ardhmen. Në takimin e sotëm në Bruksel, ambasadorët e vendeve anëtare të BE vendosën, duke marrë parasysh kufizimet e përkohshme të vendosura në udhëtim, që të mos ketë ndryshime në lidhje me listën e mëparshme. Lista e 11 vendeve nuk ka ndryshuar që nga gushti, dhe Brukseli vëren se kjo është për shkak të situatës së paqëndrueshme epidemiologjike në Ballkanin Perëndimor, BE dhe botë. Kriteri i kërkuar gjatë hapjes së kufijve të jashtëm të BE-së me vendet e treta është situata epidemiologjike në 14 ditët e fundit, e cila duhet të jetë e njëjtë ose më e mirë se mesatarja e BE-së. Kriteri kryesor që BE të hapë kufijtë e saj për të ashtuquajturat vende të treta është që numri i infeksioneve të reja për 100,000 banorë në 14 ditët e fundit të jetë “afër ose nën mesataren e BE” në 15 qershor, kur numri mesatar i infeksioneve të reja për 100,000 banorë ishte 16.

SHARE