FILLIMI I NDËRTIMIT TË SPITALIT NË PLEVLE GJATË VERËS SË VITIT 2023

Ndërtimi i spitalit të ri në Plevla duhet të fillojë gjatë verës së vitit të ardhshëm, tha Dragosllav Shqekiq, ministër i Shëndetësisë në mandatin teknik të Qeverisë. Pas vizitës në Spitalin e Përgjithshëm të Plevlës, Shqekiq u tha gazetarëve se ky institucion pasqyron gjendjen e përgjithshme në Pljevlja dhe se po përballet me një mungesë të madhe të stafit. Ai ka thënë se janë përgatitur të gjitha kushtet për tenderin për zgjidhjen konceptuale për ndërtimin e spitalit, duke thënë se tenderi tashmë do të ishte shpallur po të mos kishte ndodhur sulmi kibernetik ndaj serverëve të Qeverisë. Kryeministri në mandatin teknik Dritan Abazoviq tha se Spitali i Përgjithshëm në Plevle aktualisht ka nevojë për pajisje, por se qyteti definitivisht meriton të ketë një spital të ri. “Kjo duhet të ndikojë në ruajtjen e stafit në spitale dhe të jetë motivim për të rinjtë që të kthehen dhe të punojnë në SP në Plevle”, tha Abazoviq. Ai tha se autoritetet qendrore kishin një qëndrim shumë negativ ndaj atij qyteti. “Që ai qytet të jetojë, do të marrë një spital të ri. Ndërkohë, deri në përfundimin e zgjidhjes konceptuale, projekti kryesor do të zhvendoset menjëherë. Besojmë se para verës mund të përfundojmë të gjitha procedurat – tenderimin, zgjedhjen e kontraktorit dhe fillimin e ndërtimit të spitalit të ri”, tha Abazoviq. Drejtori i SP në Plevle, Sasha Grboviq, tha se me ndërtimin e spitalit të ri më në fund do të tregohet se Plevla ka një objekt shëndetësor “për shekullin XXI”.

SHARE