ABAZOVIQ: SULMOHET MAFIA, MBROHEN INTERESAT KOMBËTARE

Zëvendëskryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviq, me rastin e një vjetorit nga ndryshimi i qeverisë, tha se një vit më vonë, çdo mafie në Mal të Zi u sulmua, dhe se, kur bëhet fjalë për interesat kombëtare, gjithçka e premtuar u përmbush. “Atë natë, ne premtuam se mafia nuk do të sundojë më Malin e Zi dhe se, dhe nëse varet nga ne, të gjitha interesat e saj kombëtare do të mbrohen. Sot, mund të them me krenari se çdo mafie në Mal të Zi është sulmuar. Rezultati i disa ditëve më parë, kur kapëm 1,400 kg kokainë, e cila është kapja më e madhe në historinë e Ballkanit, konfirmon se ne me të vërtetë jemi nisur në rrugën e premtimeve tona. Kur bëhet fjalë për interesat kombëtare, gjithçka e premtuar është përmbushur. “Mali i Zi nuk ka ndryshuar simbolet e tij shtetërore, nuk ka ndryshuar kursin e tij të politikës së jashtme, përkundrazi, ai ka ruajtur gjithçka që ka ndërtuar ndër vite dhe ka krijuar një perspektivë të mirë që rruga e mëtejshme e reformës të zgjasë edhe më mirë ose më dinamikisht,” theksoi Abazoviq. Ai thotë se pas një viti ne po përballemi me sfida të mëdha. “Ne jemi këtu së bashku për të përmbushur premtimet e tjera. Për të rikthyer besimin në institucionet e sistemit, për të bërë një shpërndarje më të mirë të drejtësisë, për të rritur standardin e jetesës dhe në fund të jemi krenarë për rezultatet në infrastrukturë në turizëm dhe të gjithë sektorët që do të përmirësojnë jetën e qytetarëve të Malit të Zi. Më në fund, kthejeni fokusin nga temat negative në ato pozitive. Ky është një vend me mundësi të mëdha, të cilat ne duhet t’i shfrytëzojmë. Rroftë Mali i Zi evropian, civil dhe ekologjik,” përfundoi Abazoviq.

SHARE