MALI I ZI ANËTARËSOHET NË PROGRAMIN E BASHKIMIT EVROPIAN “EVROPA DIGJITALE”

Ministri i Administratës Publike Marash Dukaj nënshkroi në Bruksel marrëveshjen mes BE-së dhe Malit të Zi për pjesëmarrjen e vendit tonë në programin “Evropa Digjitale” për periudhën 2021-2027.

Ministri Dukaj theksoi se nënshkrimi i Marrëveshjes ndërmjet Bashkimit Evropian dhe Malit të Zi dhe anëtarësimi i Malit të Zi në programin “Evropa Digjitale” është një moment historik dhe një hap i rëndësishëm në rrugën tonë drejt një të ardhmeje digjitale dhe vlerave evropiane.

Ai theksoi se, me mbështetjen e partnerëve nga Bashkimi Evropian, Mali i Zi do të përshpejtojë zhvillimin e transformimit digjital, do të përmirësojë shërbimet elektronike, do të përmirësojë metodat e parandalimit të sulmeve kibernetike dhe do të inkurajojë edukimin digjital, në mënyrë që t’u ofrojë qytetarëve dhe ekonomisë teknologji moderne.

Anëtarësimi në programin “Evropa Digjitale”, siç theksoi ministri, sjell avantazhe të shumta për Malin e Zi.

“Përmes investimeve, shkëmbimit të njohurive dhe përvojës me anëtarët e BE-së, ne forcojmë bashkëpunimin ndërkombëtar dhe ekonominë digjitale, inkurajojmë inovacionin dhe konkurrencën”, tha Dukaj.

Vlera totale e këtij programi shtatëvjeçar llogaritet në 7.5 miliardë euro.

SHARE