MALI I ZI NË LISTËN E VENDEVE TË SIGURTA

Mali i Zi është përfshirë në listën e vendeve të sigurta qytetarët e të cilëve mund të udhëtojnë në BE pa kufizime, konfirmuan burime diplomatike për TVMZ. Ky propozim u mbështet nga përfaqësuesit e përhershëm të vendeve anëtare të BE dhe vendimi pritet të konfirmohet zyrtarisht deri në fund të javës. Kufijtë e jashtëm të BE janë të mbyllur për të gjitha udhëtimet që nuk kanë qenë të nevojshme që nga marsi i vitit të kaluar për të frenuar përhapjen e koronavirusit. Ndërsa vaksinimi ka përparuar, kufizimet gradualisht kanë filluar të lehtësohen. Sidoqoftë, BE ka parashikuar gjithashtu një mekanizëm “frenimi emergjence”, i cili mund të riaktivizojë ndalimin e udhëtimit nëse përkeqësohet situata epidemiologjike. Në mënyrë që një vend i caktuar të përfshihet në listën e të sigurtve, është e nevojshme të plotësohen disa kritere, ndër të cilat janë maksimumi 75 raste pozitive të infektuar me virusin corona për 100 mijë banorë në 14 ditët e fundit.

SHARE