ABAZOVIQ: NACIONALIZMI ËSHTË NJË FRONT PËR KRIMIN E ORGANIZUAR

Qeveria malazeze nuk e ka ndryshuar aspak kursin e saj të politikës së jashtme, dhe i gjithë skepticizmi dhe kritikat që ishin të shpeshta gjatë asaj periudhe që qeveria mund të devijonte nga rruga evropiane provuan të ishin të pajustifikuara, të pasakta dhe vetëm pjesë e propagandës së përdorur nga regjimi i dikurshëm, të përpiqemi të poshtërojmë qeverinë dhe nga ai aspekt ne jemi shumë të kënaqur, tha Zëvendëskryeministri Dritan Abazoviq. Në një intervistë për European Western Balkans, ai tha se nëse një vend anëtarësohet në Bashkimin Evropian deri në 2025, do të jetë Mali i Zi. “Unë do të doja që kjo të ndodhte, ne me të vërtetë duhet t’i përkushtohemi sa më shumë reformave, por duhet të dimë që anëtarësimi nuk varet vetëm nga vendi kandidat, se kjo varet kryesisht nga vullneti politik brenda Bashkimit Evropian në momentin kur dikush duhet pranuar ose refuzuar,” tha Abazoviq.

SHARE