RRITET NUMRI I TË SHËRUARVE NË MAL TË ZI

Drejtori i Institutit të Shëndetit Publik, Boban Mugosha, tha se numri i personave të shëruar në Mal të Zi është në rritje dhe se numri i përgjithshëm i personave të shëruar është 216.

Siç tha ai, numri i përgjithshëm i personave të infektuar që nga fillimi i epidemisë është 322, ndërsa 101 janë aktivë.

Mugosha tha se ditët e fundit ka pasur një relaksim relativ, dhe se situata epidemiologjike në dhjetë ditë do të varet nga mënyra sesi do të sillemi.

“Ata që janë brenda, do të duhet të përdorin maska,” ekzaminoi edhe një herë Mugosha.

“Ne kemi një situatë më të favorshme epidemologjike dhe tani duhet të kujdesemi që ta vazhdojmë këtë dhe të na mundësojë që të kthehemi në një mënyrë më të hershme të jetës,” tha ai.

“Ne po e analizojmë rrezikun epidemiologjik çdo ditë, dhe do të reagojmë në përputhje me rrethanat, kështu që nëse situata është e mirë, masat do të fillojnë nga e hëna. Shpresoj se të gjithë do ta kuptojnë se duke u çlodhur ne vetëm rris rrezikun dhe sensi i përbashkët do të mbizotërojë,” tha Mugosha.

Endokrinologu internist Sreten Kavariq theksoi se aktualisht janë shtatë pacientë që trajtohen në klinikë në Mal të Zi, katër prej të cilëve janë në QKMZ.

Tre janë vendosur në Klinikën e Sëmundjeve Infektive, ndërsa një pacient është në njësinë e kujdesit intensiv.

SHARE