TË HAPEN PARQET, JANË MË TË SIGURTA SE SA KINEMATË

Epidemiologia Millena Popoviq-Samarxhiq u bëri thirrje autoriteteve shëndetësore të marrin në konsideratë hapjen e parqeve dhe hapësirave publike, sepse, siç theksoi ajo, është shumë më e sigurt të qëndrosh në natyrë gjatë epidemisë sesa në kinema. Në programin e mëngjesit të TVMZ, ajo tha se, përballë një moti të mirë, është e sigurt që të hapim objektet hotelierike. “Tani ne kemi nevojë për të forcuar kontrollin, për të punuar në menaxhimin e rreziqeve, në vend se në shuarjen. Ne kishim nevojë për të punuar në kontroll gjithnjë e më herët. Unë kam një ndjenjë se kjo nuk është duke u punuar,” theksoi ajo. Popoviq-Samarxhiq thotë se profesioni është mundur jo vetëm në vendin tonë, por në të gjithë botën. Çështja e ekonomisë apo shëndetësisë, thotë ajo, është një dilemë false. Qeveria duhet të jetë e vetëdijshme se nuk ka ekonomi pa shëndetësi. “Do të ishte shumë më mirë të përqendroheshim në përmirësimin e resurseve që punojnë në testim, për të bërë të mundur që turistët të testohen me një çmim më të ulët, sesa të hapin gjithçka në mënyrë të pakontrolluar, sepse ne nuk e dimë se çfarë vëllimi të popullsisë së vaksinuar do të kemi,” theksoi ajo.

SHARE