RRITJA E ÇMIMEVE TË CIGAREVE, ALKOOLIT, TAKSIMI I PENSIONEVE TË LARTA

Me projekt buxhetin e këtij viti, siç shkruan kjo gazetë, janë definuar masat e reja të politikës tatimore të cilat do të zbatohen prej me 1 korrik të këtij viti.Taksimi i pensioneve të larta mbi nivelin e fitimeve mesatare prej 524 euro deri në fund të vitit 2022, heqja e bazës më të lartë vjetore të kontributeve, të ardhurat nga prona e fituar në mënyrë të paligjshme, rritja e akcizave për duhanin dhe produktet e duhanit, pijet e gazuara me sheqer të shtuar ose të tjera ëmbëlsuesit ose aromatizimi dhe futja e akcizës për sheqerin, kakaon dhe produktet e akullores, rritja e akcizës për alkoolin dhe pijet alkoolike dhe etiketimin e vajrave minerale (naftë) dhe derivatet e tyre për të ditur nëse buron nga transaksionet ligjore, janë masa të reja të politikës tatimore që do të zbatohen nga 1 korriku i këtij viti. TVSH-ja për vezët si një ushqim bazë është ulur nga 21 në 7 përqind. Poashtu, është planifikuar një stimul shtesë prej 50 euro për pensionin minimal deri në 222 euro, i cili do të jetë rreth 2.5 milion euro, si dhe një rritje e pagës minimale në 250 euro.

SHARE