PACIENTI NË RREZIK, 17 PUNONJËS NË KARANTINË

Një pacient i cili është pozitiv me koronavirus u pranua mbrëmë në Qendrën Klinike të Malit të Zi, ku jeta e këtij pacienti është në rrezik dhe është në respirator, tha drejtori i Qendrës Klinike Jefto Erakoviq. Në Qendrën Klinike të Malit të Zi aktualisht ka 14 pacientë të konfirmuar me virusin, nga këta 14 pacientë, 10 janë në klinikën infektive dhe 4 janë duke u trajtuar në njësinë e kujdesit intensiv të Klinikës së Brendshme, tha ai. “Nga ata 4 pacientë, për fat të keq, pacienti i pranuar mbrëmë është në rrezik për jetën,” thekson Erakoviq.  Një problem shtesë është se pacienti është burri i një infermiere, kjo është arsyeja pse 17 punonjës të kujdesit shëndetësor u karantinuan. Asnjë prej tyre nuk ka një diagnozë të konfirmuar ose simptoma të koronavirus, tha Erakoviq. “Sa i përket riorganizimit të shërbimit, ai është hartuar në përputhje me planet tona të mëparshme në mënyrë që sistemi shëndetësor të mos vuajë,” tha Erakoviq.

SHARE