NREKIQ: KOMUNA E ULQINIT ËSHTË E GATSHME T’I PËRGJIGJET SITUATËS AKTUALE

Komuna e Ulqinit është e gatshme t’i përgjigjet situatës aktuale të shkaktuar nga koronavirusi, theksoi kryetari i asaj komune, Loro Nrekiq, dhe u tha qytetarëve se duhet të jenë më të disiplinuar në mënyrë që numri i pacientëve të mos rritet. Nrekiq për agjencinë MINA tha se të gjithë qytetarët e Ulqinit i përmbahen masave dhe rekomandimeve të përkohshme të Trupit Koordinues Kombëtar të Sëmundjeve Infektive  Deri me tani në Ulqin janë shënuar 7 raste pozitive me koronavirus.  “Ne duhet t’u përmbahemi të gjitha rregullave në mënyrë që numri i pacientëve të mos rritet. Qytetarët duhet të jenë më të disiplinuar, dhe Ulqini është gati për të përballuarkëtë sfidë,” tha Nrekiq. Ai tha se Qendra Shëndetësore e Ulqinit ka licencë për pajisje mjekësore. Sipas tij, Ekipi Koordinues Komunal për Mbrojtje dhe Shpëtim ka marrë masa dhe i ka mbyllur totalisht Ada Bojanën.  “Po ashtu, ne kemi ndaluar ecjen në plazhe, parqe, tubime dhe, natyrisht, u takon qytetarëve që t’i respektojnë të gjitha,” tha Nrekiq. Ai shtoi se ata rregullisht kanë aksione për të pastruar hapësirat publike dhe dezinfektimin e rrugëve kryesore, anësore dhe më të shpeshta në komunë. Nrekiq tha se ata kishin një problem me mbledhjen e popullatës më të re në stacionet e benzinës, por ai theksoi, se janë të paralajmëruar.  Ai përsëri u bëri thirrje qytetarëve që të qëndrojnë në shtëpi, pasi kjo do të zvogëlojë përhapjen e koronaviruseve.

SHARE