LËVIZJET „EVROPA TANI“ DHE „DEMOKRISTIANËT“ ZGJEDHJEN KANDIDATËT E TYRE PËR PRESIDENT TË MALIT TË ZI

Lideri i Lëvizjes „Evropa Tani“, Millojko Spajiq, do të jetë kandidat në zgjedhjet presidenciale, njoftoi Lëvizja dhe u bëri thirrje të gjitha partive që ndajnë vizionin e tyre për Malin e Zi dhe të mbështesin kandidaturën e Spajiqit. “Tani, pas konsultimeve të gjera, kryesia e Lëvizjes „Evropa Tani“  ka vendosur unanimisht të kandidojë Spajiq në zgjedhjet e ardhshme presidenciale”, thuhet në deklaratë. Siç thuhet në njoftim, vendimi i kryesisë do t’i dërgohet Bordit Kryesor për verifikim. Nga ajo lëvizje thanë se sondazhet përkatëse dhe të besueshme të opinionit publik tregojnë qartë se presidenti i Lëvizjes „Evropa Tani“ po hyn në raundin e dytë dhe po mposht kandidatin e Partisë Demokratike të Socialistëve, cilido qoftë ai.

Ndërkohë, ish-drejtori i Agjencisë së Sigurisë Kombëtare (ASK) dhe lideri i Lëvizjes Demokristiane, Dejan Vukshiq, do të jetë kandidati i partisë për president. Vukshiq, në konferencën për media, tha se është i gatshëm të diskutojë mënyrën e bashkëpunimit me palët që janë aleate të tyre natyrore. “Si dhe për mënyrën e veprimit të përbashkët, për t’i dhënë një goditje të përbashkët strukturave retrograde kundër të cilave ne po luftojmë së bashku”, tha Vukshiq. Ai theksoi se nuk i ka borxh askujt, përveç shtetit dhe se nuk merr udhëzime nga askush. “Prioritet do të jetë pajtimi kristian i serbëve dhe malazezëve. Ky nuk është një trillim, por një parakusht për shërimin e shoqërisë”, tha Vukshiq.

Ndërsa, Fronti Demokratik (FD) si forca politike më e fortë e fituesve në zgjedhjet e 30 gushtit, thotë se është e natyrshme që partitë e tjera të shumicës parlamentare të mblidhen rreth njërit prej liderëve të asaj aleance, Andrija Mandiq, tha deputeti i FD-së Jovan Vuçuroviq. Vuçuroviq tha se përfaqësuesit e partisë që dërgojnë mesazhe për një kandidat të përbashkët kanë mundësinë të mbështesin Mandiqin, i cili do të fitojë zgjedhjet. “Pasi mposhtëm Partinë Demokratike të Socialistëve (PDS) më 30 gusht, Mandiq do të mposht edhe Millo Gjukanoviqin në zgjedhjet presidenciale dhe kështu do t’i japë fund sundimit të politikës që ka shkatërruar Malin e Zi për dekada të tëra”, tha Vuçuroviq për agjencinë MINA.

SHARE