KUVENDI E SHPALLI LEKIQIN MANDATAR PËR QEVERINË E RE

Kryetarja e Kuvendit të Malit të Zi, Danijela Gjuroviq, ka shpallur sot kandidatin e shumicës parlamentare, liderin e DEMOS-it, Miodrag Lekiq, mandatar për përbërjen e qeverisë së re. “Kuvendi konstaton se Presidenti i Malit të Zi nuk ka propozuar mandatar për përbërjen e Qeverisë së 44-të pas votimit të mosbesimit të Qeverisë dhe as pas hyrjes në fuqi të ndryshimeve në ligjin për Presidentin. Deklaroj se Miodrag Lekiq është përfaqësues për përbërjen e Qeverisë së 44-të me mbështetjen e 41 deputetëve”, tha Gjuroviq në seancën e Kuvendit. Lekiq falënderoi për besimin e konfirmuar. “Kjo nuk është beteja ime personale, por e përbashkët”, tha Lekiq. Ai tha se kjo do të jetë qeveria malazeze. “Sepse ajo është zgjedhur në zgjedhjet në Mal të Zi dhe është zgjedhur nga parlamenti në Mal të Zi”, thotë Lekiq. “Nëse bëhem kryeministër, nuk do të kursej përpjekjet për të shfrytëzuar atë që kam dhe atë që më ka mbetur për të bërë atë që duhet të kishim bërë dy vjet më parë”, tha Lekiq. Ai thotë se i shtrin dorën edhe opozitës. “Nëse kanë shembuj dhe sugjerime të dobishme, i pres dhe do të trajtohen me dinjitet”, tha Lekiq.

SHARE